• Новости
 • Втор пасош: "сива" и "бела" шеми за примање → Имигрант Инвест

  1. Што никогаш нема да направите без дозвола за престој или пасош?
  2. Ситуациите се различни
  3. Како да добиете "сива" пасош?
  4. Правни начини да се добие државјанство
  5. Каде е полесно и поевтино да се издаде втор пасош?
  6. Алтернатива - дозвола за престој во Европа
  7. Што дава стекнување на законски пасош?

  Добивање на дозвола за престој или пасош на странски државјанин во Европа може да се направи со апсолутно законски средства - преку учество во државни инвестициски програми и поттикнување на поддршка од националните влади.

  За жал, многу Руси, Украинци, Белоруси, Казахстанци се уште се сигурни дека не треба да плаќаат повеќе - доволно е да се купи полу-легален или целосно "црно" пасош. Во нашето денешно мислење ние откриваме колку такви услуги чинат и што се заканува да учествувате во такви измами.

  Што никогаш нема да направите без дозвола за престој или пасош?

  Што никогаш нема да направите без дозвола за престој или пасош

  За почеток, без дозвола за престој / државјанство нема да можете да живеете во Европа или во некоја цивилизирана земја во светот долго време. Вашиот престој ќе биде ограничен на времетраењето на визата, пасошот или безвизниот престој (обично 90 или помалку од 180 дена). Исто така, нема да можете да го носите целото семејство со вас. За секој од своите членови ќе има посебна виза, пасош.

  Ситуациите се различни

  Ситуациите се различни

  Не е тајна дека фер игрите не се секогаш играат во бизнисот во ЗНД земји, и многу богати луѓе може да се најдат во тешка ситуација, неочекувано и буквално во рок од неколку дена или недели. За жал, никој не е имун од такви проблеми. Логично е дека во таква ситуација е најдобро и најбезбедно да ја напушти земјата.

  Но, кој брег имате ако немате официјален статус во било која земја? Всушност, нема да можете да живеете насекаде подолго време и ќе бидете принудени да водите полулегално или целосно нелегално постоење.

  За да се спречи тоа да се случи, треба да се грижи за "резервен аеродром" однапред. И тука е важно да ја доверите вашата безбедност на специјалисти, во која ќе бидете сигурни. Впрочем, има толку многу компании на пазарот кои ветуваат дека ќе помогнат да добијат државјанство во една од земјите на ЕУ. Сепак, не сите од нив користат правни методи за ова.

  Како да добиете "сива" пасош?

  Добивањето на документ незаконски во речиси секоја земја е доста едноставно. Овој бизнис е процут долго време. Телевизија БиБиСи во исто време дури и се одржа голема студија : нивниот новинар, Шахида Тулаганова, узбекистан по раѓање, купил лажни пасоши во различни европски земји и ги преминал границите по нив. Таа успеала да купи 20 пасоши и неколкупати поминала лажни пасоши на границите на Велика Британија и другите земји на ЕУ.

  Генерално, пазарот на сива и црна хартија цвета во Источна Европа. Цели компании работат таму кои бараат локални жители кои се подготвени да го "продадат својот идентитет". Таквите пасоши се скапи, бидејќи во такви случаи тешко е да се открие измама.

  Проблемот е што новите документи се биометриски. Но, овој факт, како што се покажа, може да биде делумно заобиколен. Лице што го продава својот идентитет поминува низ сите фази на пасош, освен во последното, каде што се потребни отпечатоци од прст и ретиња. Наместо тоа доаѓате во оваа фаза.

  Шемите се поедноставни, поевтини и прилично чести - кога ветуваат дека ќе направат апсолутно легален пасош со користење на законите на земјата во која ќе добиете државјанство. На пример, во Романија можете да го вратите државјанството според поедноставена постапка (без познавање на јазикот, без постојан престој во земјата пет години), ако имате документи кои го потврдуваат вашето раѓање или раѓањето на роднините до третата генерација (мајка, тато, баба, дедо) на територијата на Романија од 1918 до 1940 година.

  Слични програми во различни степени на активност се присутни и во други земји: во Финска, Германија, Чешка, Унгарија, Романија, Грција, Шпанија и Словачка. Секоја година се менуваат, затвораат и отвораат нови. Сепак, измамниците ги користат за свои цели.

  Двосмислениот бизнис е изграден врз фактот дека родените на бабата се пронајдени за вас во архивите или, поточно, тие се едноставно фалсификувани и врз основа на овој "документ" добивате втор пасош.

  Тоа е само, порано или подоцна, оваа ситуација се уште излегува и последиците може да бидат многу непредвидливи: во најдобар случај ќе бидете отстапени од земјата, со понатамошна забрана за посета на сите земји на ЕУ и огромни парични казни. Плус, кривичната одговорност за фалсификување документи не е откажана. Што и да е, трошоците ќе бидат колосални.

  И, конечно, најлошата опција - сосема лажен документ со кој ќе го разберете изразот "руската рулетка" - дефинитивно ќе забележите лажна. Единственото прашање е колку брзо.

  Правни начини да се добие државјанство

  Вие не треба да "откриете го тркалото" во потрага по екстравагантни начини за извлекување на пасош или за зачувување на документи. Постојат апсолутно правни начини да се добие било каков статус во Европа - дозвола за престој / постојан престој / државјанство. Да, ќе мора да инвестирате во овој статус повеќе од 50-70 илјади евра, но за возврат добивате целосно "бели" документи. И ова може да го направите за целото семејство, вклучувајќи ги и возрасните деца и родителите.

  Запомни, разговаравме за можни проблеми во бизнисот? За да не ја доведе ситуацијата во ова, внимавајте однапред да создадете сигурен "алтернативен аеродром" во Европа или воопшто на другата страна на Земјата - во карипските земји. Доволно е да учествувате во апсолутно официјално инвестициски програми .

  Каде е полесно и поевтино да се издаде втор пасош?

  Каде е полесно и поевтино да се издаде втор пасош

  Одлична можност е обезбедена од страна на карипските земји - можно е да се добие полноправно државјанство таму за 3-4 месеци, со инвестирање во просек од 300-400 илјади долари во националната економија. Во зависност од методот на инвестирање (голем број методи подразбираат враќање на инвестицијата), дури можете да ги вратите парите потрошени после 4-5 години.

  Во Европа, моментално има само 2 програми за државјанство.

  • Малтешкото државјанство е најпопуларна и достапна програма. Учеството на целото семејство во него ќе чини во просек 1,1-1,3 милиони евра. Пасоши ќе добиете во рок од 14-16 месеци
  • Кипарското државјанство чини 2-2,5 милиони евра, но сите документи ќе бидат во ваши раце во рок од 90 дена по апликацијата

  Алтернатива - дозвола за престој во Европа

  Ако не сакате да потрошите големи суми и ви треба европско државјанство само во иднина - за 6-10 години, аплицирајте за дозвола за престој за инвестиции во една од следните земји.

  • Дозвола за престој во Австрија. За добивање доволно за да се докаже финансиската одржливост
  • Дозвола на Португалија. Инвестициите започнуваат со 350 илјади евра
  • Дозвола за престој во Шпанија. Инвестирајте од 500 илјади евра
  • Дозвола на Грција Докаже финансиска издржливост или купување недвижен имот во износ од 250 илјади евра
  • Дозвола за престој во Швајцарија. Плаќајте паушален данок од 100 илјади франци годишно
  • Дозвола на Малта. Трошоците за добивање на статус од 30 илјади евра
  • Дозвола за престој Велика Британија. Најскапата опција - инвестиција од 2 милиони фунти

  Во Малта, веднаш може да добиете (2-3 месеци) статус на постојан престој, што значително ги проширува вашите права. За да го направите ова, треба да вложите 250 илјади евра.

  Што дава стекнување на законски пасош?

  Што дава стекнување на законски пасош

  Прво на сите, доверба во иднината. Имате апсолутно официјални документи со кои можете да живеете во странство онолку долго колку што сакате. Можеш да го земеш целото семејство со тебе. И што е најважно - секогаш чекате "резервен аеродром" во сигурна земја.

  Што никогаш нема да направите без дозвола за престој или пасош?
  Што никогаш нема да направите без дозвола за престој или пасош?
  Но, кој брег имате ако немате официјален статус во било која земја?
  Како да добиете "сива" пасош?
  Запомни, разговаравме за можни проблеми во бизнисот?
  Каде е полесно и поевтино да се издаде втор пасош?
  Што дава стекнување на законски пасош?

  Новости

  Где купить объектив для телефона

  Никогда не думала, что существуют объективы для телефона, пока не нашла их в одном магазине, подробнее здесь. Оказалось,

  Духовно-религиозный туризм
  После принятия Русью христианства, появилась новая традиция — паломничество. Чуть позже, одинокие паломники объединились в центры и ходили к святым местам уже группами, чтобы преклонить колени перед

  Методы арт терапии в Запорожье
  Для психологов, психотерапевтов, преподавателей, воспитателей и профессионалов, работающих с детками. Программка поможет получить теоретические познания о арт-терапии как способе работы не только лишь

  Снять колесо с велосипеда
  Хоть какой опытнейший велосипедист знает, как снять колесо велика без помощи других. Такое действие нередко приходится создавать, когда колесо нужно починить, поменять шину, обод либо спицы либо просто

  Видео экскурсия по москве
  Обзорные экскурсии по Москве на автобусе проходят каждый денек от Красноватой площади. Экскурсионное бюро «Лауда» приглашает Вас познакомиться с одной из древнейших столиц мира — Москвой. Храмы и особняки,

  Смотреть притчи
  На этой странице сможете http://day-by-day.od.ua/video/1022262404-oformlenie-prazdnika-sharami/ онлайн —  православные, добрые, опытные, достойные внимания и интереснейшие.  Мы собираем отличные притчи

  Святая канавка в дивеево
  "Много дивного гласил батюшка Серафим об этой Канавке. Что Канавка эта - стопочки Божией Мамы! Здесь ее обошла Сама Королева Небесная! Эта Канавка до небес высока! Землю эту взяла в удел Сама Госпожа

  Смертная казнь в иране
  Смертная казнь в Иране применяется согласно шариатскому закону с момента установления исламской республики в 1979 году. При всем этом многие экзекуции в Иране совершались на публике: числилось, что проводящиеся

  Столбы в красноярске
  Внедрение водянистого пенопласта в качестве теплоизолятора отличается массой преимуществ, . . . . Как верно

  Самоделки трактора видео
  Обычно мини трактора можно сделать на базе хоть какого мотора. Это может быть движок от «Днепра», от мотоблока, москвича либо от байка «Муравей», более подробнее смотрите в нашей подборке: самодельные