• Новости
 • Како да се направи боја на бреза од акрилик. Како да добиете тиркизна боја

  1. Избор на бои
  2. Основа
  3. Акварел
  4. Вода и простор
  5. Заситена боја

  Се наоѓа помеѓу зелено и сино.

  Таа е претставена во многу варијации. Вклучува меки и светли, интензивни бои. Ако не можете да ја пронајдете завршената боја, ќе морате сами да се мешате зелената и сината боја. Како резултат на тоа, ја добиваме саканата нијанса. Ако се обидете накратко да одговорите на прашањето кои бои се мешаат за да добиете тиркизна боја, треба да се забележи дека треба да се користат цијан сини и помалку зелени. Ќе го разгледаме овој материјал подетално.

  Избор на бои

  Значи, ни треба, Како да го реализираме, сега ќе бидеме детално опишани. Прво треба да одлучите за саканата нијанса. Зборот "тиркизна" често се нарекува мешавина од зелена и сина со доминација на првата. Сепак, можеме да постигнеме различни нијанси.

  Лесно е да се додаде капка светло сива или бела боја. Како резултат на тоа, ќе добиеме повеќе мека сенка . Можете исто така да се меша заситени сина, зелена и жолта боја. Како резултат на тоа, добиваме светла тиркизна боја. Останува да се избере помеѓу светла или мека сенка.

  Основа


  Значи, претходно успеавме да добиеме тиркизна боја Значи, претходно успеавме да добиеме тиркизна боја. Како да го добиете на други начини, разгледајте го следното. Ние веќе сфатиле дека ни треба сина и зелена боја. Нивната основа може да биде вода, масло, акрилик.

  Сепак, треба да се запомни дека ист тип на боја е подобро измешан. Добијте сè што ви треба најдобро во една од специјализирани продавници за уметници. Во исто време е неопходно да се проучуваат сите презентирани области. Можеби ќе можете да ја пронајдете саканата нијанса во завршена форма.

  Акварел


  Акварел

  Ние веќе знаеме како да добиеме тиркизна боја при мешање на бои: ни треба жолта, зелена и, сепак, подобро е да ги земеме во мали капки за да постигнеме максимална точност во креирањето на потребната боја. Ако сте почетник уметник, подобро сакаат акварел. Овој тип на боја е лесен за ракување. Покрај тоа, тие се добро измешани. Акварел обично се продава во мали цевки. За бледа нијанси соодветна жолта боја.

  Вода и простор

  Ако сте заинтересирани како да добиете тиркизна боја кога се мешате за да бидете покористени, мешајте зелено и сино со бело. Да претпоставиме дека на сликата постои тропска плажа, тогаш ние користиме топол крем како основа за пренесување на сликата на морска вода на хартија.

  Повеќе чиста бела е погодна за создавање на слика на далечна планета тиркизна планета. Ние користиме нијанси на сино, што е блиску до зелениот спектар. Можете да пробате ultramarine, azure, кобалт, цијан или било која друга слична опција. Главната работа е дека треба да биде поблиску до зелената отколку до виолетова.

  Секој пигмент сам по себе содржи мала количина на други бои. Така, бојата на произволна сенка ќе се измеша добро со различна боја. Во пракса, тоа е многу погодно.

  Заситена боја


  Заситена боја

  Значи, за да се реши прашањето како да се добие тиркизна боја при мешање на мастила, се користи сина боја, но сепак, може да се постигнат уште подобри резултати. За да го направите ова, ние ќе користиме сина боја која содржи зелени пигменти. Невозможно е да се најде "чиста" база.

  Особено, тоа се однесува сина . Теоретски, тој треба да даде добро зелено со жолто и одлично виолетово со црвено. Во пракса, овие лица се нејасни. Факт е дека сината секогаш се приближува црвено или зелено поради несовршената хемиска чистота на секој пигмент.

  За исклучително заситени бои земи ги потребните состојки. Ова е за нијанси на сина и зелена веќе запознаени со нас.

  1. На работ на палетата го ставаме мала количина цијан боја. Во овој случај, треба да биде сино-зелена.
  2. Одете на следниот чекор. Следно ставете малку зелена боја. Ако не, можете сами да ја добиете оваа боја. За да го направите ова, измешајте еднаква количина на жолта и сина боја. Наместо палета, ќе направи чиста, сува површина. Сепак, елемент што се користи на овој начин не може да се користи за ништо друго.
  3. Се мешаме сино и зелено во сооднос 2: 1. Првиот пигмент треба да биде повеќе. Можете исто така да експериментирате со пропорции, но како примерок подобро е да го користите намалениот сооднос. Малку повеќе зелена боја ќе даде богата сенка на морето бран. Ако ја намалите зелената содржина, добиваме тенка тиркизна боја. Тој ќе дојде блиску до синото.

  Значи ние сфатиле што елементи се состои од биркизна боја. Како да го добиете, опишано во детали погоре.

  Сепак, искусни сликари со цел да се добие тиркизна боја, обично не се појавуваат. Тие знаат од кои конкретни бои го добиваат со мешање. Вообичаените бои понекогаш може да дадат невообичаен резултат со мало нарушување на претходно тестираните пропорции, па затоа треба внимателно да работите. Во повеќето случаи, за да добиете тиркизна боја, сликарите се мешаат сино / сина боја со зелена боја.


  Во повеќето случаи, за да добиете тиркизна боја, сликарите се мешаат сино / сина боја со зелена боја

  Како што покажува практиката, тешко е да се добие тиркизна боја без употреба на бело. Искусни уметници генерално велат дека мешањето на бои за наоѓање на тонот на тиркизот треба да започне со комбинација на сина или сина боја со бела боја. Стиснете ги малку на палетата и почнете да мешате, за што користите четка. За да добиете тиркизна боја без проблеми, немојте веднаш да комбинирате големи количини бои, инаку сенката може да испаднат премногу светло или премногу темно. Подобро е да се меша со белото во сино / сино.


  Подобро е да се меша со белото во сино / сино

  За да добиете тиркизна боја, треба да се потпрете на сопствените визуелни впечатоци. Кога ви се чини дека мешавината на палетата ја достигна саканата нијанса на сина боја, слична на бојата на транспарентни морски бранови на плитка длабочина во чисти временски услови, продолжи кон следниот чекор - додавајќи зелена боја. За да добиете тиркизна боја, внимателно и правилно изберете ја количината на зелена боја за мешање. Таа мора да се комбинира со остатокот од мешавината во мали делови, потпирајќи се на вашите визуелни чувства и чувство на пропорција. Ако се обидувате да добиете тиркизна боја со мешање првично сина со зелена, сеуште не можете да направите без бело. Благодарение на нив, ќе биде можно да се придуши прекумерниот интензитет на добиената боја, за да се неутрализира нејзината прекумерна темнина, бидејќи тиркизниот всушност е сосема транспарентен и малку блед. Се мешајте со варосуваме во мали делови, гледајќи го резултатот и проверувајќи го со вашите идеи за тиркизна боја или со примероци.

  Едно од најубавите цвеќиња на земјата е тиркизна. Зачудувачки е во неговата пирсинг и убавина, неспоредлива со која било друга боја. Во обичните луѓе се вика бојата на морскиот бран. Тиркизна боја многу модерен, се користи во ентериерот, облеката и многу повеќе. Тоа е широко распространето во внатрешноста на домот, но не треба да го претерате, бидејќи може да постигнете незадоволителен резултат, подобро е да го усогласите со разни нијанси на други бои. Тиркизна боја во секој ентериер носи само позитивни емоции.

  Тој секогаш ја освоил почитта на луѓето ангажирани во јавниот сервис и на тешка ментална работа, бидејќи има способност да помага во донесувањето на правилни одлуки. Тиркизот се сметал за империјален камен на древниот Египет, а по смртта, нивните гробови биле исчистени со тиркизна боја. Тиркизна боја сочинуваат неколку нијанси: зелено-сина и сина. Бојата на тиркизот се однесува на кул бои, но во споредба со другите бои на истата група е најтопла. Како и многу други бои, тиркизниот има свое значење и влијание врз луѓето. Оваа боја носи чувство на свежина и природна чистота.

  Тиркизна боја има многу силен ефект врз лицето, може да ја намали раздразливоста и замор. Разликата во нејзините нијанси е широка - од мека тиркизна до длабоко сино-зелена боја. Тиркизна боја се користи во дизајнот на здравствени комплекси на бањи, сали за масажа. Обично се комбинира со бело. Ова не е изненадувачки, бидејќи тој, како никој друг, не чувствува смиреност и релаксација. Лекарите го откриле своето значително влијание врз рехабилитацијата во центрите за рехабилитација.

  Покрај тоа, лекарите советуваат поголемиот дел од времето да биде во неговата околина со цел да се постигне најдобриот резултат. Значи, како да добиете тиркизна боја? За да го направите ова, се меша неколку бои на различни бои. Можете да добиете тиркизна нијанса ако земете сина или сино-зелена боја, мешајќи ја со бела боја. За да направите тиркизна боја дома, ќе ви треба боја со сина боја и во зелено . Пожелно е овие да бидат најчисти нијанси во близина на типичните примероци. тркало во боја . Треба да земете мала количина сина боја и да се мешате малку зелено.

  Сето тоа зависи од уметникот, каква боја тој сака да го има на крајот, синкаво или зеленикаво, само треба да продолжите да додавате зелена боја за да го добиете посакуваниот резултат. Со цел да се направи максимална осветленост на бојата, мора да користите палета на неразреден боја. Во многу аспекти, бојата зависи од употребените бои, препорачливо е да се користат акварел и гуачови бои, бидејќи само тие можат попрецизно да ја пренесат осветленоста на бојата на тиркизот. Не е тешко, и секој може да си дозволи да ја направи и користи оваа прекрасна боја. Треба да се обидете и да експериментирате, да цртате и да уживате во убавото.

  Значи, како да добиете тиркизна боја?

  Новости

  Где купить объектив для телефона

  Никогда не думала, что существуют объективы для телефона, пока не нашла их в одном магазине, подробнее здесь. Оказалось,

  Духовно-религиозный туризм
  После принятия Русью христианства, появилась новая традиция — паломничество. Чуть позже, одинокие паломники объединились в центры и ходили к святым местам уже группами, чтобы преклонить колени перед

  Методы арт терапии в Запорожье
  Для психологов, психотерапевтов, преподавателей, воспитателей и профессионалов, работающих с детками. Программка поможет получить теоретические познания о арт-терапии как способе работы не только лишь

  Снять колесо с велосипеда
  Хоть какой опытнейший велосипедист знает, как снять колесо велика без помощи других. Такое действие нередко приходится создавать, когда колесо нужно починить, поменять шину, обод либо спицы либо просто

  Видео экскурсия по москве
  Обзорные экскурсии по Москве на автобусе проходят каждый денек от Красноватой площади. Экскурсионное бюро «Лауда» приглашает Вас познакомиться с одной из древнейших столиц мира — Москвой. Храмы и особняки,

  Смотреть притчи
  На этой странице сможете http://day-by-day.od.ua/video/1022262404-oformlenie-prazdnika-sharami/ онлайн —  православные, добрые, опытные, достойные внимания и интереснейшие.  Мы собираем отличные притчи

  Святая канавка в дивеево
  "Много дивного гласил батюшка Серафим об этой Канавке. Что Канавка эта - стопочки Божией Мамы! Здесь ее обошла Сама Королева Небесная! Эта Канавка до небес высока! Землю эту взяла в удел Сама Госпожа

  Смертная казнь в иране
  Смертная казнь в Иране применяется согласно шариатскому закону с момента установления исламской республики в 1979 году. При всем этом многие экзекуции в Иране совершались на публике: числилось, что проводящиеся

  Столбы в красноярске
  Внедрение водянистого пенопласта в качестве теплоизолятора отличается массой преимуществ, . . . . Как верно

  Самоделки трактора видео
  Обычно мини трактора можно сделать на базе хоть какого мотора. Это может быть движок от «Днепра», от мотоблока, москвича либо от байка «Муравей», более подробнее смотрите в нашей подборке: самодельные